Piekarnia Cukiernia Krystian Stosiek

Piekarnia-Cukiernia rodziny Stosiek powstała w 1927 roku i obecnie jest prowadzona przez piekarza trzeciego pokolenia. Zakład produkuje pieczywo i wyroby cukiernicze metodą tradycyjną. Wszystkie wyroby bazują na własnych recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie, a wytwarzane są ręcznie. W naszej ofercie znajdziecie Państwo pieczywo razowe, żytnie oraz szeroką gamę wyrobów cukierniczych. Większość surowców wykorzystywanych do produkcji naszych wyrobów pochodzi od lokalnych przedsiębiorców. Wypiekamy także tradycyjny kołacz śląski.

W sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie mamy zgłoszone: pieczywo (chleb razowy, chleb żytni, chleb słonecznikowy, chleb pszenno-żytni, bułki, rogale, drożdżówki) wyroby cukiernicze (kołocz śląski, krajanki, strucla, anyżki, bezy, kokosanki, torty ze śmietany, torty z kremu, ciasta rumowe).

KONTAKT:
Rzepcze 30
48-250 Głogówek, Rzepcze
Telefon +48 77 43 73 299
piekarnia.stosiek@poczta.fm