Zakład Przetwórstwa Spożywczego MILKA

Jesteśmy firmą rodzinną. Produkujemy ser parzony z kminkiem od 1992 roku na podstawie dokładnej receptury, która udokumentowana jest w instrukcjach mleczarskich z 1979 roku. Dokumentami potwierdzającymi tradycyjność produktu są”Instrukcje technologiczne do produkcji artykułów mleczarskich” Większości produkcji sprzedajemy na Śląsku, część eksportujemy do Niemiec. Produkcja jest prowadzona według starej tradycyjnej receptury bez jakichkolwiek konserwantów. Ser ma lekki posmak kminku. Surowcem jest chudy, biały twaróg, kwaśny węglan sodowy, sól i kminek. Ser smażony z kminkiem ma walory dietetyczne, gdyż zawiera łatwo przyswajalne białka, znaczne ilości wapnia przy niskiej zawartości tłuszczu.

Do sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie wprowadzamy ser parzony z kminkiem.

KONTAKT:
Łaziska
ul.Strzelecka 3
47-133 Jemielnica
Telefon +48 77 46 32 473
milkapos33@wp.pl