Zakład Przetwórstwa Mięsnego “BOCIAN” s.c.Grzegorz Ptak, Jadwiga Chludzińska-Ptak

Jesteśmy niedużą firmą produkującą smaczne i tradycyjne wędliny .
Zakład prowadzony jest przez dwóch właścicieli, którzy sami wytwarzają wyroby według starych sprawdzonych metod.
Dzięki umiejętnościom i recepturom nabytym od naszego ojca, który od ponad 30 lat pracował we wsi Karłowice, jako rzeźnik nasze wyroby są smaczne i mają zachowany tradycyjny charakter. Potwierdzeniem jakości naszych wyrobów są “PERŁY” uzyskane w  Konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów za: cwaniak karłowicki, kiełbasa wiejska, udziec weselny.

W sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie zgłaszamy: kaszanka karłowicka, kiełbasa wiejska, boczek faszerowany, pęto Kargula, pieczeń chlebowa, salceson,boczek, śląska kiełbasa.

KONTAKT:
ul. Dzierżona 1
46-037 Karłowice
Telefon +48 697 699 978
bociansc@wp.pl

www.bocianwedliny.pl