Zakład Piekarniczo-cukierniczy L.B. Zimmermann sp.j.

Firma została założona w 1998 roku.
Pracując przez szereg lat w Niemczech postanowiliśmy wykorzystać zdobyte doświadczenie i rozpocząć działalność gospodarczą w Polsce.
Jesteśmy producentem wyrobów piekarniczo – cukierniczych o bardzo dużym asortymencie. Kołocz śląski ma w naszej firmie prawie 40 – letnią tradycję i zastrzeżoną recepturę. Kołocz jako produkt wypiekany jest na typowych prostokątnych blachach o wymiarach 40 cm x 60 cm.
Charakterystyczną cechą tego produktu jest posypka odróżniająca się od zbliżonych wypieków. Kołocz śląski posiada specyficzny maślany zapach. Podstawowe rodzaje kołocza to kołocz: suchy z posypką, z makiem, z serem i z jabłkiem. Sezonowo wypiekany jest również kołocz: ze śliwkami i z jagodą.

Do sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie wprowadzamy:piernik świąteczny z bakaliami, kołocz śląski.

KONTAKT:
Powstańców 50
47-320 Gogolin

Telefon +48 77 466 90 62
zamowienia@zimmermann.pl
www.zimmermann.pl