Piekarnia Wodnicki Andrzej Wodnicki

„Piekarnia Wodnicki” powstała w 1992r. Zakład produkcyjny znajduje się w Kępie k. Opola. Jest to piekarnia rzemieślnicza specjalizującą się w produkcji chleba oraz galanterii piekarniczej. Dodatkową część produkcji stanowią domowe ( bez konserwantów) wyroby ciastkarskie.W 2014r. Piekarnia została certyfikowanym producentem kołacza śląskiego. Głównymi atutami piekarni są tradycyjne metody wypieku pieczywa. Zakład jest mało zmechanizowany, większość prac wykonywana jest ręcznie, zaś pieczywo wypiekane jest w dwóch piecach ceramicznych opalanych węglem. Produkowane w niej pieczywo cieszy się popytem wśród konsumentów ze względu na walory smakowe i odżywcze, co pozwala firmie plasować się w czołówce producentów na rynku lokalnym.

Do sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie wprowadzamy: chleb dożynkowy, kruche ciasteczka kręcone maszynką do mięsa.

KONTAKT:
ul. Opolska 13,
46-022 Kępa
Telefon +48 77 455 64 88
piekarniawodnicki@wp.pl
www.piekarniawodnicki.pl