Pastas Sp. z o. o.

Chcielibyśmy Państwu zaoferować wyśmienity makaron, wyrabiany według tradycyjnego, domowego przepisu. Do jego produkcji używamy tylko i wyłącznie naturalnych składników, takich jak makaronowa mąka zwyczajna, mąka 100% durum, mąka razowa, mąką orkiszowa bądź mąka ekologiczna(w zależności od zamówienia).
Do tego zawsze świeże jaja od kur z chowu ściółkowego. Dzięki swojej doskonałej jakości, nasz wyrób już zdobył szerokie grono konsumentów. Nie dodajemy suszu jajecznego, nie stosujemy konserwantów, nie używamy żadnych innych nienaturalnych składników.
Całość produkcji makaronu odbywa się w naszym zakładzie rzemieślniczym, gdzie na początku przygotowujemy składniki w proporcjach z góry założonych dla danego rodzaju ciasta na makaron. Następnie, dezynfekujemy jajka i ręczne wbijamy, dzięki czemu upewniamy się, że każde użyte jajko nie zawiera wewnętrznych niedoskonałości. W dalszym procesie łączymy wszystkie składniki i ugniatamy ciasto do momentu otrzymania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto zostaje wyciśnięte przez matryce, które nadają mu pożądany kształt. Tak przygotowany makaron poddajemy procesowi suszenia i po kilkunastu godzinach pobytu w suszarni pyszny makaron jest gotowy. Końcowy etap to ręczne pakowanie.

W sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie mamy zgłoszone: makarony nitka cienka 8 jajeczny z kurkumą, makaron nitka średnia 8 jajeczny z kurkumą, makaron wstążka 8 jajeczny z kurkumą, makaron jajeczny z mąki pszennej (2,4,6 jajeczny), makaron jajeczny z mąki pszenicy durum (2,4,6,8,jajeczny), makaron z mąki pszenicy durum bez jaj, makaron z mąki pszenicy durum na zakwasy.

KONTAKT:
Ul. Wiejska 49
47-180 Krośnica
Tel.:  +48 697 668 098 lub +48 695 859 976
biuro@pastas.pl

www.pastas.pl