Jak dołączyć?

 

Sieć Dziedzictwo Kulinarne Opolskie tworzą rolnicy, producenci, przetwórcy żywności, restauracje, obiekty usług hotelarskich i gastronomicznych, jak również hurtownie i sprzedawcy detaliczni.

Członkowie sieci promują żywność wysokiej jakości produkowaną z lokalnych surowców oraz są ambasadorami ww. żywności w kraju i zagranicą. Zamieszczone na produktach żywnościowych lub przy wejściu do firmy logo „Dziedzictwo Kulinarne Opolskie” jest gwarancją żywności najwyższej jakości, która pochodzi lub została wyprodukowana na terenie województwa opolskiego.

Aby przyłączyć się do sieci należy wypełnić wniosek wraz z załącznikiem i odesłać pocztą na adres:

Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
ul.Hallera 9
46-020 Opole

Więcej informacji w sprawie udzielają:

  • Anna Bodzioch – tel. 77 44 82 109 (koordynator regionalny)

email: a.bodzioch@opolskie.pl

  • Ewa Kotula – tel. 77 44 82 125

email: e.kotula@opolskie.pl